Zhangjiajie national forest park

ZHANGJIAJIE NATIONAL FOREST PARK

Men zegt dat de makers van Avatar zich hebben laten inspireren door de rotsformaties van Zhangjiajie national forest park. Het zou mij niets verbazen. Eeuwenlange erosie heeft gezorgd voor het herkenbare en unieke landschap in het Zhangjiajie national forest park. Het park is sprookjesachtig mooi en een absolute must tijdens je reis door China.

Je kunt het national park bekijken in een dag. Toch is twee en zelfs drie dagen meer aan te raden. Zhangjiajie national forest park is een populaire bestemming voor binnen- en buitenlandse toeristen. De hotspots van het park zijn dan ook druk en vol. Zeker in het hoogseizoen. Het voordeel is dat Chinezen over het algemeen niet van wandelen houden, dus de paden tussen de sightseeings zijn rustig. Houdt rekening met veel trappen omhoog en omlaag. Ben je niet zo’n goede loper, maak je wandelingen korter en maak meer gebruik van het vervoer in het park.

ZHANGJIAJIE WANDELROUTES

De meese hostels hebben een kaart van Zhangjiajie national forest park met de wandelroutes. Ook in het park zijn er borden met mogelijke routes. Ik vond de kaarten en borden niet altijd even duidelijk en zeker de kaarten verschillen onderling erg van elkaar. Ik heb dan ook ter ondersteuning de gratis app MapsMe gebruikt. 

Open de kaart voor een impressie van de wandelroutes.

Vanuit Mini Inn kun je buiten het park een prachtige wandeling maken naar een waterval. De waterval was door de droogte niet spectaculair, maar wel prachtig. De druppels lieten het mos glinsteren en het poeltje was zeer verkoelend. Onderweg veel bijzondere en kleuurijke insecten gezien en uiteraard zicht op de pieken. De wandeling kun je uitbreiden door een zijpad te nemen. Toch zul je hetzelfde pad terug moeten lopen. Deze route (afwijkende paden) wordt niet vaak gelopen en is dan ook soms wat lastig te zien. De route naar de waterval duurt 4 uur totaal.

route 1. Deze wandeling start bij het lower station of Yuangjiajie cableway. Via de trappen ga je de berg op. Iets voor het upper station van de kabelbaan kun je links en rechts. Links ga je naar Tianbo Mansion en rechts loop je richting One step to Heaven en de corridor in the cliffs. Waarna je afdaalt naar Golden Whip stream en het Luoguta ticket office (Zhangjiajie main ticket office).

Deze wandeling duurt zo’n 10 uur inclusief stops voor foto’s en snacks. Je loopt door de bossen en komt langs prachtige uitzichtpunten en de route is rustig.

Route 2. Deze wandeling brengt je langs een meer bezochte route. Het begint bij de golden whip stream. Je loopt het pad voorbij waar je eerder bent uitgekomen. (pleintje met TV) Loop even door tot een trap die omhoog leidt. Deze blijf je volgen. Het einde van dit pad is bij de sightseeings, die ook gemakkelijk te bezoeken zijn per kabelbaan of bus. Je geduld wordt misschien wat op de proef gesteld, maar de uitzichten zijn prachtig. Sla het dan ook zeker niet over en neem de mensenmassa even voor lief. Op de terugweg loop je namelijk weer weg van hen en wordt het pad steeds rustiger. Je loopt dit pad zowel naar boven als beneden. Je zou jezelf het pad omhoog kunnen besparen door bij de bekende sightseeings te beginnen en naar beneden te lopen. Je mist geen enkel uitzichtpunt, alleen stappen op de stappenteller. Bij de Four stream parkeerplaats neem je de bus naar Wuling village, waar je kunt overnachten.

Deze wandeling duurt zo’n 8 uur en kan verkort worden door enkel naar beneden te lopen.

Route 3. De bus brengt je aan hte begin van de route. Geef het wel van te voren aan. Deze wandelroute is niet heel populair en de buschauffeur zal dan ook niet automatisch stoppen.

Ook hier gaat het pad omhoog. Je passeert enkele uitzichtpunten en de South Heavenly gate op weg naar de top. Op de top kun je nog wat kleine uitstapjes van het hoofdpad nemen om de prachtige uitzichten te bewonderen.

Deze wandeling duurt 5 uur.

Route staat niet op de kaart. Deze wandelroute loopt langs de weg van het dorp bij de Yangjiajie ingang naar Zhangjiajie. Je kunt ervoor kiezen om de weg af te lopen en terug te gaan met het busje. De locals vonden de twee toeristen langs de weg nogal bijzonder. Wij hebben diverse lifts aangeboden gekregen, flesjes water en hulp. Licht verward reden zij door wanneer wij aangaven te willen lopen.

In het eerste dorpje kun je een rijstfabriekje bezoeken en er zijn diverse houtwerkplaatsen. Erg leuk om te zien. Het leverde ons bij de rijstfabriek een lift van 10 minuten op. Even rijst afleveren bij de buren. Het dorpje ligt aan de rand van rijstvelden. An het eind van de middag komen de dorpelingen samen om hun favoriete kaartspel of mahjong te spelen.

Deze wandeling duurt 5 uur omlaag en weer omhoog. Je kunt het verkorten door de bus te nemen.

zhangjiajie national forest park waterval

ZHANGJIAJIE – PRAKTISCH

vervoer: Vanuit Changsa kun je de bus (110 RMB – € 14) nemen vanaf busstation west naar Zhangjiajie stad. (5 uur). Vanuit daar gaat er een minibus (13 RMB – € 1.70) naar het dorpje aan de voet van het national park (1.5 uur) In het park rijden er bussen. Deze zijn inbegrepen in de entreeprijs. De kabelbanen zijn apart te betalen. Houdt rekening met een bedrag rond de 40 RMB (€5) voor een enkeltje en 80 RMB (€10) voor een retourticket per kabelbaanrit.

entree:245RMB (€31) per persoon. Het ticket is vier dagen geldig. Wil je langer blijven, dan kun je een jaarticket kopen voor 300 RMB (€38) Het park is dagelijks open van 07.00 tot 18.00 uur.

mini-inn-zhangjiajie-button-bussesandbikes

Mini Inn – Wulingyuan  Zhangjiajie

meer informatie

bussesandbikes.com

accommodatie: Sinds maart 2017 mogen toeristen niet meer in het park overnachten. De accommodaties in de omgeving van de ingangen zijn daarop een uitzondering. Ik heb in drie hostels geslapen in het park. Het leek mij handig om met een licht rugzakje te trekken van ingang naar ingang om zoveel mogelijk van het park te belopen. Achteraf was dat niet echt nodig en kun je het van één of twee plekken doen. (bijvoorbeeld west en oost) De bussen brengen je door het gehele park. De beste accommodatie tijdens deze trip was Mini Inn. Zeer hulpvaardig, Engels sprekend, goede kamer en heerlijk eten met een mooi uitzicht. Net buiten het park en op loopafstand van een dorpje. Helaas kon ik maar een nacht blijven, anders had ik graag mijn verblijf verlengd. Tongfu Inn was eenvoudig met een wat krakkemikkige badkamer, maar de locatie was top. Ook hier was men hulpvaardig. Een dochter sprak Engels. Wanneer zij er niet was, belde zij haar, waardoor je altijd geholpen werd naar wens. Zij hebben de mogelijkheid om te eten. Zij hebben een beperkte kaart in het Engels. Longquan Inn was met stip het slechtste hostel van deze trip. De reviews zijn goed en op het eerste oog lijkt er ook niets mis te zijn. Het personeel is vriendelijk en de kamers lijken prima. De kans bestaat echter dat de bedden niet verschoond zijn. Wij zagen dat men zorgvuldig met een bosteltje de haren en het vuil van de bedden afhaalde en hetzelfde bedlinnen weer op de bedden ging, terwijl er nieuwe gasten de kamer betrokken. Ook was de wifi slecht en er kwam na het uitchecken nog een zeer kleine rekening als bonus. In China is het heel gebruikelijk dat je een toiletpakketje ontvangt bij het inchecken of het ligt al in de badkamer. Het is inclusief de kamerprijs. Bij Longquan Inn was dit niet het geval. Ik mocht 5 RMB afrekenen per pakketje. Waarschijnlijk hoef je het bedrag niet te betalen wanneer je ook gebruik maakt van hun restaurant. Het menu was niet in het Engels en ondanks hun hulp om de gerechten te vertalen vond ik het ook prijzig vergeleken met Mini Inn dat op 10 minuten lopen ligt.

zhangjiajie-national-forest-park-uitzicht-bussesandbikes

CHINA BLOG

 • tongling-grand-canyon-jingxi

Tongling Grand Canyon, dagtrip Jingxi

april 14th, 2018|Reacties uitgeschakeld voor Tongling Grand Canyon, dagtrip Jingxi

 • jingxi-stad-guangxi

Authentiek Jingxi, verrassend veel te beleven

april 13th, 2018|Reacties uitgeschakeld voor Authentiek Jingxi, verrassend veel te beleven

 • reisroute-noord-vietnam-ban-gioc-bussesandbikes

Ban Gioc Waterfall en Nguom Ngao cave

december 2nd, 2017|Reacties uitgeschakeld voor Ban Gioc Waterfall en Nguom Ngao cave

 • reisroute-klassiek-vietnam-bussesandbikes

Reisroute klassiek Vietnam

november 30th, 2017|Reacties uitgeschakeld voor Reisroute klassiek Vietnam

 • hanoi-vietnam-wat-te-doen-bussesandbikes

Hanoi, ontdek de rust in de chaos

november 28th, 2017|Reacties uitgeschakeld voor Hanoi, ontdek de rust in de chaos

 • mai-chau-vietnam-bussesandbikes

Mai Chau, ervaar het dorpsleven

november 22nd, 2017|Reacties uitgeschakeld voor Mai Chau, ervaar het dorpsleven

 • reisroute-noord-vietnam-dorpen-bussesandbikes

Reisroute Noord Vietnam

november 20th, 2017|Reacties uitgeschakeld voor Reisroute Noord Vietnam

 • fietsen-hainan-korte-routes-bussesandbikes

Fietsroutes Hainan, dagtrips

augustus 31st, 2017|Reacties uitgeschakeld voor Fietsroutes Hainan, dagtrips

 • zhangjiajie-national-forest-park-bussesandbikes

Zhangjiajie national forest park, Avatar Mountain

augustus 7th, 2017|Reacties uitgeschakeld voor Zhangjiajie national forest park, Avatar Mountain

 • emei-shan-sichuan-china-bussesandbikes

Emei Shan, heilige boeddhistische berg

juli 25th, 2017|Reacties uitgeschakeld voor Emei Shan, heilige boeddhistische berg

 • hainan-sanya-china-bussesandbikes

Hainan, eiland in het zuiden, tropisch China

juli 4th, 2017|Reacties uitgeschakeld voor Hainan, eiland in het zuiden, tropisch China

 • haikou-bussesandbikes

Haikou, Coconut city, Hainan tropisch China

juni 20th, 2017|Reacties uitgeschakeld voor Haikou, Coconut city, Hainan tropisch China

ALLE CHINA BLOGS

REISGIDSEN

[bol_product_links block_id=”bol_597173fe10556_selected-products” products=”9200000078601241,9200000075751551,9200000057846891,1001004010625816,9200000029245942,9200000077907540,9200000067181588,9200000020428246″ name=”boeken” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”FFFFFF” background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”800″ cols=”4″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]